Over de cursus bindweefselmassage

Aan de hand van het standaardwerk Bindweefselmassage van J.F.M. Piët, JJ Sachs en I.M.A. Sachs-Piët en een cursusmap, gaan we hier met een stevig stuk theorie de bindweefselmassage leren beheersen.

We besteden uitgebreid aandacht aan het onderzoek van de bindweefselzones, de diagnostiek en de behandeling hiervan met bindweefselmassage. Spanning van het bindweefsel wordt bekeken in samenhang met organische, vegetatieve en psychische klachten. In bovengenoemd boek zit een systematische behandeling van orgaanzones en bijbehorende klachten, alsmede een overzicht van indicaties en contra-indicaties, die ervoor zorgt, dat u snel over de gewenste informatie ten aanzien van de diagnose en de behandeling kunt beschikken. Daarnaast worden de verschillende massagetechnieken en de dosering ervan besproken in relatie tot de indicaties.

U kunt hier problemen mee behandelen, die niet met de normale klassieke massage opgelost kunnen worden. De behandeling middels bindweefselmassage is dan ook pas zinvol, als we eerst een goede anamnese, vervolgens een inspectie en palpatie hebben toegepast om dan wederom een zogenaamde retro-anamnese af te nemen (hierbij vragen we de waargenomen afwijkingen nog eens expliciet na.) om dan vervolgens via de zogenaamde “Gewebswasche”, oftewel weefselwassing met de roltechniek en de duimtechniek een effect te bereiken. Later komen ook aanhakingen aan de orde.

Bindweefselmassage is een zeer effectieve behandeling voor vele kwalen, zowel op spier- en gewrichtsniveau als op het niveau van de organen.

Het is een cursus, die bij uitstek geschikt is voor de masseur, die wat verder wil gaan dan de gebaande paden en met meer inzicht zijn cliënten wil behandelen. Het is een duidelijke verrijking van alles wat u tot nu toe heeft gedaan.

De cursus duurt 2 dagen van 9.00 tot 16.00 uur. Het examen op het einde van de cursus bestaat uit een aantal theorie-vragen en het uitwerken van een casus (zowel in theorie als in de praktijk) waarna de cursus afgesloten kan worden met een diploma:

BINDWEEFSELMASSAGE


Cursusdata

Data 2 x zaterdag 30-10 & 06-11-2021
Prijzen € 250,-