Wat is stoelmassage?

Stoelmassage is een vorm van massage, die erop gericht is uw cliënt tot volledige ontspanning te brengen en te revitaliseren voor de komende periode, waarbij hij/zij de kleding aan kan houden, omdat er door de kleding heen gewerkt wordt.

Voorwaarden hiervoor dienen door uzelf geschapen te worden: De temperatuur moet goed zijn, de cliënt moet zich veilig voelen, de hygiène moet goed zijn en een rustig achtergrondmuziekje doet ook veel. Het allerbelangrijkste zijn echter uw handgrepen, de kwaliteit, het tempo, de intensiteit, de richting en uw eigen rustige uitstraling. Binnen de huidige maatschappij met haar stress kunt u veel goed doen. Veel stoelmasseurs/ses gaan naar bedrijven met hun stoel om op lokatie stoemassage te geven. Ook ter ondersteuning van andere vormen van massage is het een uitgelezen cursus, omdat u hier veel nieuwe handgrepen zult leren. Een aantal daarvan komt uit de shiatsu, maar ook velen uit de klassieke massage.

In deze cursus zit een stuk theorie over de anatomie van het menselijk lichaam. Bovendien worden zowel de indicaties als de contra-indicaties uitvoerig behandeld.

Daarnaast komt de praktijk, waarbij u de ene helft van de tijd staat te werken en de ander helft de stoelmassage zelf ondergaat (u moet immers zelf ook ervaren hebben, wat het is en hoe heerlijk het aanvoelt). Het is wel dringend gewenst, dat u alle lessen volgt. De laatste les voert u een serie behandelingen uit op medecursisten. Indien dat volgens de regels van deze kunst verloopt, bent u geslaagd.

De cursus is voor iedereen haalbaar. Deze cursus duurt 2 dagen en wordt afgesloten met het diploma:

STOELMASSAGE


Cursusdata

Data zaterdag 03-12 & 10-12-2022
Prijzen € 525,- incl. stoel, boek en lunches